لزوم ارتقاء سطح کیفی سریال ها
از شروع ماه محرم، هر شب مردم در سیمای جمهوری اسلامی شاهد پخش سریالی با عنوان(خوش نشین ها)بودند که در راستای برنامه های طنز رسانه ی ملی،تهیه شده بود.
اما از آنجا که رسالت سیمای جمهوری اسلامی در ارتقای سطح کیفی برنامه های تولیدی و انتقال واقعی مفاهیم از طریق طنز و ... باید همواره بعنوان یک اصل اساسی مورد توجه قرار گیرد،سریال خوش نشین ها را می توان از تولیداتی دانست که با وجود تلاش برای سرگرم ساختن مردم و موفقیت در همراه ساختن برخی از اقشار جامعه، بعضا در مسیری معکوس با اهداف مورد نظر حرکت می نمود.
در این سریال، که دارای داستانی مشابه با دیگر موارد قبلی در این زمینه بود، موضوع(طمع) بعنوان یک امر مذموم مورد توجه قرار گرفته بود، اما مسیر داستان به سمتی می رفت که بیننده نه تنها از این موضوع، منزجر نمی شد، بلکه در مواردی نوعی همذات پنداری با عناصر طمعکار داستان که مشغول کلاهبرداری بودند، پیدا می نمود. همچنین مواردی همچون: بی احترامی به والدین و رفتارهای خلاف شان خانواده و سبک شمردن جایگاه ها در میان اعضای خانواده از دیگر نقاط قابل انتقاد در این سریال بود.
از نکات قابل توجه دیگر در این سریال، استفاده از هر ابزاری برای خنداندن بیننده بود که در این مسیرمی توان به مواردی از قبیل: تلفظ غلط کلمات ،شوخی با لهجه ها و استفاده از طنز گفتاری و انحرافات زبانی و لهجه، بیان شوخی های موهن و زشت و... اشاره نمود.
البته در میان مسائل بیان شده، نکته ی قابل توجه در این سریال طنز، نوع پوشش و رفتار برخی از بازیگران زن این سریال و وضعیت آرایش و... آنان بود که نه تنها با آموزه های دینی و فرهنگی ما منطبق نبوده است، بلکه نوعی فرهنگ سازی مخرب و خلاف عرف و فرهنگ ملی را تداعی می نمود.به هر حال بنظر می رسد، صدا و سیما در ساخت برنامه های طنز خود که همانند این سریال ، دهها ساعت از بهترین اوقات مردم را به خود اختصاص می دهد، باید رسالت واقعی خود و جایگاه طنز فاخر که به معنای ( بیان نقادانه و هنرمندانه ی کژی ها و ناراستی ها به قصد اصلاح و نه تخریب- توجه دادن فرد و جامعه به معایب و مفاسد موجود- بیان واقعیات تلخ اجتماعی و به تفکر واداشتن مخاطب و مواردی از این دست را لحاظ کرده و با محور قرار دادن این مفاهیم، از این پس، برنامه هایی در شان مردم فهیم ایران اسلامی تولید نماید.انشاءالله