حضور سفارتخانه های خارجی در هر کشوری، نمادی از تعامل و ارتباط دوطرفه ی کشورها ودیپلماسی فعال آنان درقبال یکدیگر است.
اما اگر سفارتخانه ها ،بر خلاف وظایف ذاتی خود، اقدام به انجام برنامه ها و یا اموری مغایر با منافع ملی کشور میزبان انجام دهند، نه تنها بعنوان سفارت و پایگاه دوستی فی مابین شناخته نمی شوند، بلکه بر اساس منطق عقلی و قانونی باید در مقابل آنان اقدامی ضروری و فوری صورت گیرد.
موضوع دخالت سفارت آمریکا در ایران که در سال 58 به اشغال آن منجر شد و موضوع دخالت های برخی از سفارت های اروپایی در ماجرای میکونوس در دهه ی 70 و نیز شیطنت برخی از سفارتخانه های عربی و اروپایی در ایام فتنه 88 که منجر به دستگیری برخی رابطین آنها نیز شد، از این جمله است. اما در همین راستا اخیرا نیز اخباری از برخی فعالیت های ضدفرهنگی و مسئله آفرین برخی سفارتخانه ها از جمله سفارت فرانسه و فیلیپین در تهران منتشر شده که مسئولان وزارت خارجه باید در مقابل آن واکنش مناسبی نشان دهند.
به این دو خبر توجه فرمایید:
* سفارت فرانسه در تهران ، برای چندمین بار،اقدام به برگزاری مراسمی تحت عنوان (کنسرت موسیقی محلی) در محل سفارتخانه نمود که حدود 120 زن و مرد ایرانی و 50 میهمان از سایر سفارتخانه ها در آن حضور پیدا کرده بودند. در حاشیه ی این مراسم، برخی از میهمانان ایرانی،در خیابان های اطراف، اقدام به کشف حجاب و رفتارهای ساختارشکنانه نمودند که پس از تذکر پلیس حاضر در محل، با پلیس درگیر شده و بعد از آن نیز، رایزن سفارت فرانسه اقدام به دفاع از این افراد بی بند و بار و توهین به نظام اسلامی می نماید.در این کنسرت حدود 37 هنرمند مطرح ایرانی از رشته های مختلف،مخصوصا سینما حضور داشته اند و مشروبات الکلی نیز در این مراسم که به یک پارتی شبیه بوده،صرف شده است.
* سفارت فیلیپین در تهران ،با برگزاری مراسم خاصی تحت عنوان (بازارچه خیریه) در محل سفارتخانه، بیش از 150 تن از میهمانان ایرانی و خارجی را دعوت نموده که بدلیل کشف حجاب برخی میهمانان و تذکر پلیس، خودروهای پلاک سیاسی سفارت، زنان مذکور را به داخل برده و 80 خودروی شخصی هم اجازه ی ورود به این محل را پیدا کرده و کشف حجاب و صرف مشروبات الکلی نیز در این برنامه انجام شده است.
اکنون با عنایت به این اخبار و موارد مشابهی که بعضا در زمینه های فعالیت مشابه برخی سفارتخانه های عربی و اروپایی منتشر می شود، لزوم دقت و نظارت وزارت امور خارجه و قاطعیت مسئولان امر در برخورد با چنین پدیده هایی، بیش از گذشته نمایان است، مخصوصاآنکه عزت جمهوری اسلامی در سیاست خارجی و قاطعیت در مقابل دشمنان در موارد اصولی، بر همگان ثابت است و از سوی دیگر، روند دخالت فرهنگی و سیاسی برخی سفارتخانه ها و برنامه ریزی آنان برای تاثیرگذاری بر نخبگان و مردم ایران، از مصادیق بارز تخلف دیپلماتیک می باشد.ضمن آنکه مواردی از این دست، چه بسا با هدف تحت الشعاع قرار دادن پیروزیهای بزرگ سیاسی و دیپلماتیک نظام اسلامی از سوی غربیها دنبال می شود . و لذا توقف چنین روندی باید بعنوان امری جدی، در دستور کار مسئولان قرار گیرد.